Locatie & omgeving

De Viersprong is gelegen aan de kruising bij het oude gemeentehuis en de Grote Kerk in Nieuwleusen. Het pand ligt eveneens nabij het Palthe bos.

Nieuwleusen dat zijn oorsprong vindt in
1631 toen de Leusense Compagnie werd opgericht door inwoners van Zwolle en Kampen, het gebied boven Leusen (het tegenwoordige Oudleusen), dat tot de Marke van Leusen behoorde en vooral hoogveenmoerassen bevatte, te ontginnen. De ontginning is vooral ter hand genomen door pioniers uit Leusen. De eerste boerderijen van het nieuwe land stonden aan 'Het Pad', het tegenwoordige Oosterveen.
In het Nieuwleuser buitengebied kunt u nog echt genieten van ruimte, landerijen, houtwallen en monumentale bomen. De agrarische bedrijvigheid heeft nog steeds de overhand, alhoewel ook hier de plattelandsvernieuwing zichtbaar is. Er is van vroeger opvallend veel bewaard gebleven. Zo zijn er bijvoorbeeld nog veel prachtige, met riet bedekte, Saksische boerderijen te zien.
Vanuit De Viersprong kunt u prachtige fietstochten maken in de omgeving.


Nieuwleusen is met het openbaar vervoer met verschillende bussen te bereiken. Lijn 29 (Zwolle busstation-Coevorden busstation) rijdt elk kwartier door Nieuwleusen ( zowel richting Coevorden als Zwolle) en in het weekend elk uur. De scholierenlijn 49 ( Zwolle-Dedemsvaart Magnolia) rijdt elke werkdag tot 9 uur richting Zwolle en in de middag vanaf ongeveer twee uur weer terug richting Dedemsvaart en Nieuwleusen. 
Met de auto is Nieuwleusen te bereiken via de Provinciale weg N377, tussen Hasselt en Coevorden (Drenthe). Ook is Nieuwleusen via Zwolle te bereiken, via het bedrijventerrein Hessenpoort over de N758.
Vanaf Dalfsen is Nieuwleusen te bereiken via de N757 (Dedemsweg).


© 2000 - 2019 powered by
Doteasy Web Hosting